26-годишният Здравко Ванков, който бе един от потърпевшите от набезите на затворника Борис Иванов разказа, че отишъл до дома на дядо си, където заварил рецидивиста, който държал метална тръба.

48-годишният рецидивист бе задържан край град Летница в събота следобед. По данни на полицията, Иванов е влязъл в две къщи, за да търси храна и пари. NOVA показва първите потърпевши от набезите на рецидивиста. 

"Веднага осъзнах, че е затворник. Хлопнах вратата, веднага излязох навънка и го изчаках. Той стоеше и ме гледаше накъде ще ходя. Запалих колата, отидох в ъгъла и звъннах на 112, но не успях да обясня коя е улицата. В този момент те ми казват, че има избягал затворник. Аз потвърдих, че именно той се намира вкъщи. Те ми казаха, че ще ме свържат с началника на РПУ-Ловеч. Казаха ми да изчакам, обаче аз не изчаках, защото мислех, че той е вътре. През това време той избягал", разказа Ванков.

Той се свързал с намиращата се в центъра на селото жандармерия, но служителите на реда не му повярвали.

"Появи се някакъв човек, явно началникът беше и държеше снимката на затворника в ръка. Аз потвърдих, че е той", заяви мъжът.

"Наближих къщата, спрях колата и се върнах леко назад пеша и ги видях на 30 метра от мене - тогава разпознах жената", разказа и началникът на полицейското управление в Летница, Димитър Димитров. Тя се опитала да му сигнализира с жестове и мимики, че има нередности.

"Усъмних се, че има нещо нередно, но не тръгнах към тях, защото предположих, че вече може да се е снабдил с нож или някакво друго оръжие", каза той.

"Не посмях да тръгна към тях, за да не се създаде опасност за жената", добави Димитров.