Главният път Бургас - Варна, в частта от Обзор до Свети Влас, е затворен заради валежите от сняг. Пътят е затворен в участъка Обзор - до кръстовището за Свети Влас, е ограничено за всички МПС за почистване и за отстраняване на аварирали автомобили, съобщават от АПИ.

Ришкият проход е отворен, но само за леки автомобили до 12 тона. Към момента не се съобщава за закъсали автомобили, предава БНТ. Обилен снеговалеж има и на територията на Община Средец, но на място са снегопочистващи екипи и там няма проблем с пътищата. 

Затворени за движение за моторни превозни средства (МПС) над 12 тона са проходите "Предел", "Превала", "Рожен" и "Печинско". Това показва справка в бюлетина на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за пътната обстановка, актуален към 7:30 часа тази сутрин.

Проходът "Троянски" е затворен за всички моторни превозни средства.

Катастрофирал тир стана причина за временно ограничение на движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив, в района на мотел "Ихтиман". Превозните средства се пренасочват по обходен маршрут: София - АМ "Тракия" до 34 км - път I-8 - качване на п.в "Мухово" при км 46 - Пловдив. Движението се регулира от "Пътна полиция", съобщават от АПИ.

Според бюлетина на пътната агенция пътят Кюстендил - Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Гюешево" е ограничено за автомобили над 12 тона поради затваряне на пункта от страна на Северна Македония поради влошена метеорологична обстановка.

Пътищата Панагюрище - Златица и Велинград - Разлог са ограничени за движение на МПС над 12 тона заради силен снеговалеж и снегопочистване, съобщават още от АПИ.

Заради паднали дървета по пътя временно е ограничено движението по пътя ІІІ-842 с. Юндола - гр. Белово. Въведен е обходен маршрут: гр. Белово по път І-8 до кръгово кръстовище с път ІІІ-8402 - с. Варвара и по път ІІ-84 - Велинград - с. Юндола и обратно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

От АПИ информират, че пътищата в страната се обработват от 411 снегопочистващи машини.

Временно движението по пътя Кюстендил - Перник е ограничено за автомобили над 12 тона поради разчистване на пътното платно от паднали дървета на територията на Радомир, допълват от АПИ.

Въпреки това шофьорите, които пътуват в района, трябва да бъдат с повишено внимание.

За днес в пет области на страната е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е в сила за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол. В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.