Сградата на Националния осигурителен институт (НОИ) на столичния бул. "Александър Стамболийски" №62-64 ще бъде затворена днес за извършване на пълна дезинфекция. Приемните за граждани ще работят до 15 часа, при спазване на мерките за индивидуална защита и физическо отстояние.

Причината за извънредната дезинфекция е положителна проба за заразяване с коронавирус на служител от Контактния център на НОИ.

В спешен порядък ще бъдат установени и тествани всички контактни на заразения служител, на първо време това ще стане с всички работещи в Контактния център, които ще бъдат поставени и под карантина. Тези служители обслужват единния телефонен номер на НОИ за даване на консултации и нямат пряк физически контакт с граждани.

За изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 2045 проби. 112 от тях са дали положителен резултат, сред които 15 са на жители от София. Това показват данните в Националната информационна система.  Към момента в България са потвърдени общо 3453 случая на коронавирусна инфекция, като 1455 от тях са активни.