Няколко тунела в страната ще бъдат затворени или ограничени за движение в следващите дни, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Днес - 24 октомври, от 21 ч., до 6 ч. утре - 25 октомври, за почистване ще се ограничи движението в тръбата за София на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус". За да не се затруднява трафикът през деня, през нощта ще се спре движението за измиване на съоръжението.

Пътуващите към София ще се пренасочват от пътен възел "Ботевград" при 47-ми км на автомагистралата по път I-1 София - Ботевград и при пътна връзка "Витинска река" при 30-ти км ще продължават пътуването си по АМ "Хемус".

Утре - 25 октомври, от 15 ч. до до 6 ч. на 26 октомври за почистване ще бъде ограничено преминаването в тръбата за София на тунел "Витиня". Трафикът ще се пренасочва по път I-1 София - Ботевград от 35-ти до 30-ти км при пътен възел "Витинска река".

Утре - 25 октомври, от 9 ч. до 17 ч. за измиване на тръбата за Бургас ще се ограничи движението в тунел "Траянови врата" на "АМ Тракия". Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата за София.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и да карат внимателно, спазвайки дистанция. Да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.