Папарашки снимки на Бойко Борисов, който слиза от служебната си кола по анцуг и маратонки и влиза в "Пирогов", придружен от шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов и още един мъж, разбуни духовете в социалните мрежи.

Кадрите бяха публикувани преди минути във фейсбук групата "Видяно в София" от потребителката Евелина Тотева, която обаче не съобщава повече подробности. 

Минути след появата на снимките, "24 часа" съобщи, че в момента оперират Борисов в столична болница. Премиерът в оставка отново има проблеми с менискуса на дясното си коляно и му го отстраняват, твърди изданието. Според публикациата, Борисов е ходил в "Пирогов" да му направят ядрено-магнитен резонанс, след като пак си е контузил коляното на футбол. Установили установили костномозъчен едем, скъсани предни и задни костни връзки. Посъветвали го да си направи операция и той е влязъл в друга столична болница. Засега му махат само менискуса, който е излязъл, леко закъсан е и кост в кост се трият в коляното му, затова може да се наложи и да му поставят изкуствена става.

Снимки: Видяно в София

Премиерът в оставка Бойко Борисов е бил приет в "Пирогов" за ядрено-магнитен резонанс на коляното след контузия, съобщи за "По света и у нас" Севделина Арнаудова от пресслужбата на ГЕРБ. В момента го оперират в друга столична болница, но тя не уточни коя. Борисов е със скъсан менискус. По информация на БНР за пореден път Борисов е получил контузия на дясното коляно по време на футболен мач.

През 2017 г. Бойко Борисов беше опериран за четвърти път в столичната болница "Софиямед" от ортопеда д-р Антони Георгиев заради поредните проблеми с менискуса на дясното коляно. Това беше четвъртата операция на менискус на Бойко Борисов. През ноември 2013 г. на същата интервенция бе подложено и лявото му коляно и тогава Борисов известно време ходеше в Народното събрание с патерици. Този път министър-председателят не е имал нужда от помощни средства, за да ходи. Дори още в дните след операцията отново се върна на работа в Министерския съвет, имаше и публични прояви като например посещението на министър-председателя на Македония Зоран Заев.

Футболът е основната причина за проблемите с коленете на Бойко Борисов, разказва самият той.