Образувано е досъдебно производство за палеж на имущество със значителна стойност за възникналия снощи пожар в централния кооперативен пазар в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града

Няколко минути след 21 часа на 29 юни бил подаден сигнал на тел. 112 за възникнал огън в закритата част на пазара в областния град. Три противопожарни екипа от РСПБЗН - Перник и служители от Първо РУ незабавно пристигнали на местопроизшествието.

Огънят бързо бил локализиран. Унищожени са кашони и касетки с плодове и зеленчуци, както и част от конструкцията на закритата част на пазара. Причините и щетите са в процес на установяване. От община Перник посочиха, че щетите са по-малко от очакваните.

Извършени са два огледа на местопроизшествието от служители на полицията и местната противопожарна дирекция. Работи се по всички версии.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата, уточниха от Областната дирекция.

По-рано кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че за момента не могат да бъдат изключени никакви версии, затова разследването ще проверява както случайно възникване на пожара, така и умишлен палеж.