Бившият защитник на ЦСКА и "Локомотив София" - Александър Бранеков, който беше заснет от полицията да хвърля паве по полицаите по време на протестите пред сградата на бившия Партиен дом, където вече се помещават депутатите, е задържан в сряда вечерта, съобщава "Меридиан Мач".

Видеото беше публикувано във Фейсбук профила на СДВР още същия ден.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че на общо 34 задържани са повдигнати обвинения, най-вече за хулиганство, но и за нанасяне на телесни повреди на служители на МВР. Не е ясно дали Бранеков е един от тях.

Действията на ексфутболиста обаче коментирани остро от много хора в социалните мрежи, които се възмутиха не само от това, че замеря полицаи, а и че символът на София - жълтите павета, са откъртени.

Вчера от Столична община обявиха, че 6 квадратни метра павета са повредени или извадени при протестите. Зам.-кметът Тодор Чобанов заяви, че не трябва културно-исторически ценности да се използват за нараняване или дори смърт. 

Скрийншот: Официален профил във Facebook/СДВР

Александър Бранеков прекрати кариерата си едва на 30-годишна възраст заради множество контузии. Сега той е треньор на деца в една от частните школи в София.