Днес ще станат ясни имената на малките големи победители в ежегодния конкурс "Дете на годината". Благотворителната инициатива има за цел да насърчава и помага талантливите деца на България, да стимулира тяхното развитие, креативност, умения.

"Искаме да покажем колко ум, творчество, дух и сила има в децата на България, да им помогнем да бъдат по-уверени, да се чувстват специални и по-подготвени за живота", казват от "Дете на годината", неправителствената организация, която инициира и провежда събитието.

Малките участници в ежегодния конкурс се състезават в 7 категории: спорт, академични постижения, спортист с увреждания, изкуство, доброволчески и хуманитарни инициативи, иновативни проекти, технологии. Има също така две категории, в които ще бъдат отличени и учители:детски учител на годината и треньор на годината.

Журито на конкурса е съставено от титуловани спортисти и хора на изкуството, сред които Мария Петрова, Йордан Йовчев, Стефания Колева, Кирил Кирилов, Недко Солаков и бизнес дамата Кремена Домусчиева.

Събитието е благотворително и традиционно сумата, събрана от продажбата на билети се насочва за подпомагане на деца в неравностойно положение.

"Припомняме, че миналата година, от продажбата на билети на "Дете на годината" бяха събрани 10 525 лв., с които бяха изразходвани за подпомогане на социално слаби деца от гр. Смядово, гр. Севлиево и пансиона в с. Трекляно, а също така беше закупен и обучителен софтуер, предоставен на Асоциацията на родители на деца с епилепсия", казват организаторите на събитието в съобщение до медиите и призовават отговорните бизнес организации да си закупят билети за събитието довечера от сайта на сдружението: www.detenagodinata.bg. Имената на малките победители от конкурса тази година ще научим тази вечер на официална церемония в градината на зала "ЕФЕ" на х-л "Маринела".