За седми пореден ден жители на Войводиново излязоха на протест в центъра на града, информира БНТ.

Хората настояват за премахването на незаконните постройки от ромската махала. Въпреки че събарянето на незаконно изградени постройки във Войводино вече започна, жители на селото продължават да се събират на мирни демонстрации. Това стана повод кметът Димитър Тасев да призове недоволстващите да прекратят протестите, докато текат сроковете за събаряне на постройките. По този начин, по думите му, ще се съкрати огромен разход, който сега се влага за охрана на демонстрациите и ромската махала.

Тасев също така предложи освободеният терен от нелегалните постройки да бъде озеленен и превърнат в парк.

Междувременно, собствениците на незаконни постройки са настанени при роднини и приятели, а багажът и вещите им се пазят в кметството, като до момента никой от ромите не ги е потърсил. Очаква се през настоящата седмица да бъде изписан и пострадалият командос, чието състояние вече се подобрява.

Протестите срещу незаконната ромска махала в село Войводиново ще бъдат временно прекратени, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Местните хора спират всекидневните си шествия до 24 януари. До тогава властите трябва да премахнат незаконните масивни постройки в ромската махала. Ако това не се случи, протестите ще бъдат подновени.

 На 23 януари изтича двуседмичният срок, в който избягалите от селото роми могат да обжалват решението за бутане на домовете им.