Това заяви ген. Любен Гоцев по БНР по повод информация, че се е скрил, защото се страхува от братята Красимир и Николай Маринови, съобщи Агенция КРОСС.

Засега не треперя. Няма причина да треперя. Ресторант „Монтерей" е в ремонт, затова не ходя там. След като свърши ремонтът, отново ще започна да го посещавам, допълни той.
На 14 юни след продължил 5 години процес съдът обяви за невинни Красимир и Николай Маринови по обвиненията, че са организирали и ръководили престъпна група с цел убийствата на Гоцев, покойния вече бизнесмен Никола Дамянов и застреляния Иван Тодоров-Доктора.

Запитан дали Алексей Петров е „Октопод" или „Трактор", ген. Гоцев отговори: „Не слагайте такива имена като „Трактор", „Октопод". Алексей Петров е български гражданин, който още е неосъждан. Дали има извършени престъпления от него, това ще го докаже съдът".

Междувременно лидерът на Атака и председател на парламентарната комисия за контрол над ДАНС Волен Сидеов обяви, че се очакват отговори от Военната прокуратура и от МВР за това как е назначен Алексей Петров в службите. "Ние установихме, че Петров е имал „чадъра" на службите, за да извършва всички дейности, за които сега срещу него се води следствие. Има все още много неизяснени неща около него. Разбрахме, че срещу него е имало разработка, която е изчезнала", допълни Сидеров.