Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Жената пострадала сериозно при катастрофата, която е станала в ранните часове на днешния ден, и е настанена в стокхолмска болница, каза говорител на полицията. Никой друг не е пострадал.

По думите на говорителя на полицията, чистачката е арестувана за излагане на обществото на опасност. Според представител на жп компанията оператор, жената, родена през 1990 г., откраднала влака с четири вагона от депо близо до Стокхолм. След това го карала в разстояние на 1,6 км до крайната гара по линията, където той дерайлирал и след като изминал с голяма скорост около 25 м се блъснал в триетажна сграда.

Снимки от местопроизшествието показват как смачканият първи вагон на влака се е врязъл навътре в жилищния блок. В сградата е имало три семейства, но никой не е пострадал, поне не физически, според полицията.

Мотивите на жената, която работела за компания, извършваща почистваща дейност за жп оператора, засега не са известни.
Според полицейския говорител не е ясно как тя се е сдобила с ключовете за влака, но да го подкараш не е чак толкова трудно. "Общо взето това е възможно дори и да не си машинист", посочи той. "Можеш да прочетеш за това в интернет или да наблюдаваш как го правят други".