Хляб няма да има, заради това трябва да се занимаваме със зрелища. Това коментира бившият финансов министър Владислав Горанов след поредният му разпит в полицията пред журналисти.

"Токът поскъпва 6 пъти, бизнесите фалират и се търси омаскаряването на един бивш политик. Три пъти идвам заради автомобила, а веднъж по сингнала на "Боец" за кюлчетата, където вече съм разпитван и няма какво повече да кажа. Никога пари за Бойко Борисов не са минавали през мен", обясни Горанов.

"Колкото до автомобила, той е издирван от република Мордавия, а не от Русия, уточни Горанов. - И няма какво повече да добавя. Аз към само ползвател."

Припомняме, че бившият министър на финансите Владислав Горанов се оказа, че кара издирван автомобил от Интерпол, с който в края на миналата година опита да напусне страната в посока Сърбия. 

"Тази кола е издирвана от Интерпол по искане на Русия и тази кола мога да кажа, че съвсем не е нова, както твърдеше и той, и собственикът на фирмата. Имена няма да споменавам", коментира казуса вътрешният министър Бойко Рашков по повод разследването, което тече в Главна дирекция "Национална полиция".

Рашков посочи още, че на този етап от делото са установили "много странни факти и разминавания". "Например засега данните са, че колата е произведена август 2018 г., а регистрацията й е на 1 януари 2018 г.", заяви още Рашков

В края на миналата година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с "Тойота", която е обявена за издирване. Вместо колата да бъде задържана на границата обаче, Горанов обръща и се връща във вътрешността на страната, а когато по-късно се появява отново на граничния пункт, но с друг джип и придружен от шеф на голяма автобусна фирма, е пуснат да премине в Сърбия.

Версията на Горанов е, че става дума за грешка, а "Тойота"-та е клонирана. 

"Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на "Тойота" и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се издирва в Русия", обясни шефът на "Мото пфое" Атанас Фурнаджиев на 18 декември, веднага след като се разбра за случая.