Аз не се притеснявам от тези хакерски атаки. Даже съм за още по-голяма публичност. Не мисля, че това е проблем. По-скоро проблем е, че сме разградена държава. Това каза пред БНТ икономистът Владимир Каролев в коментар за хакерската атака, при която бяха източени лични данни.

Той коментира и темата за чуждестранните инвестиции в България и възможността "Фолксваген" да построят завод у нас.

"Капитализмът е система, в която трябва да се натрупа критичен обем от нужни данни и умения. Това е причината сега да можем да привлечем сериозен автомобилен инвеститор, а преди 15 години да не можем. Автомобилният клъстър, който се създаде преди години и произвежда компютри, седалки, кабели - всичко за една кола, е причината "Фолксваген" да ни оглежда. България предлага една много разумна данъчна среда на инвеститорите. Предлагаме една нормална заплата, защото в Германия заплатата е по-висока - да, но на Балканите българската заплата е напълно равностойна, само в Гърция е малко по-висока. Предлагаме им стабилна валутна система и финансова стабилност за разлика от Турция, където често се развихря инфлация. За мен ще надделеят икономическите фактори. Каквото и да направят България и Турция няма да окаже влияние на крайното решение. Всичко ще дойде от САЩ, защото предстои сливане на "Фолксваген" с "Форд". Доналд Тръмп няма да остави обаче Реджеп Ердоган да си прави каквото си иска", разкри Каролев.

"В България безработицата е рекордно ниска. Проблеми в България имат пенсионерите с ниски пенсии и тези, които нямат никакви умения. Тези, които нямат никакви умения, седят и не предприемат нещо, за да придобият умения, а само критикуват. Факт е, че тук младите хора не учат и не работят. Аз не мога да си представя моите деца да стоят вкъщи и да не правят нищо, а аз да им давам пари. Тук и родителите трябва да се замислят. Пълна глупост и измислица на КНСБ са данните, че в България близо 2,5 млн. души живеят под прага на бедността. Това е абсурдно. Как при 2,5 млн. бедни българи в Гърция отиват над 700 000?", попита Каролев.