Като по чудо няма жертви.

Огромната покривна конструкция е паднала в пешеходната част на "Пиротска", точно до кръстовището с ул. "Вашингтон".

Специализирани екипи отстраняват падналата покривна конструкция.

Две жени са пострадали при инциденти вследствие на силния вятър в столицата, съобщи говорителят на УМБАЛСМ „Пирогов“ Мария Пойразова.

Жените са преминали през спешния неврохирургичен кабинет и двете са с рани в областта на главата.

Раните са обработени от дежурния екип и жените са освободени.

В квартал "Витоша"  в София вятърът е събарял контейнери, дървета и огради от строежите. Голямо дърво се е стоварило от двора на Семинарията върху пътя и затруднява движението.

Вижте снимки>>

Мъж е публикувал снимка във "Фейсбук" на паднало дърво до охранителна кабинка в началото на Борисовата градина.Коментарът към снимката гласи: „Пазачът се отърва на косъм, Борисовата градина“.

Друг потребител на социалните мрежи съобщава за обърнал се по таван лек автомобил в кв. „Драгалевци“ вследствие на силния вятър.

В кв. „Студентски град“ вятърът е съборил горната част на светофар, която е изхвърлена в кофа за боклук.

Мъж е публикувал видеоклип на паднала ламарина от сграда на ул. „Иван Денкоглу“, като в коментар е написал: „Тази плоскост едва не падна върху майка с дете от покрива на сграда…“.

Десетки са и снимките на паднали клони и дървета, някои от които върху коли, а други възпрепятстващи нормалното преминаване по тротоари и улици.

От Столичната община призоваха хората да укрепят всички предмети по терасите, а строителните фирми - оградите, скелетата и билбордовете. Сигналите се подават на телефон 112, припомнят от общината.

Около 17 хиляди абонати на ЧЕЗ са останали без електричество вследствие на вятъра - те са в областите Ловеч, Монтана, Перник, София-град и София-област, Враца и Кюстендил.

Най-много са на територията на Враца, но ситуацията е динамична, съобщиха от електроразпределителното дружество.