Вятърът събори покрив на сграда на ул. ”Пиротска” в София

Покрив на стара сграда се срути на столичната улица "Пиротска" от вятъра, а две жени пострадаха при инциденти. Хиляди са без ток в Западна България.

Обратно в новината

Коментари - Вятърът събори покрив на сграда на ул. ”Пиротска” в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сградите на Пиротска са в отчайващо състояние. Най-добре е лайнарите от общината да свалят статута на паметник на културата на целия квартал, та да можем поне тези, дето имаме някой спестен лев да пооправим фасади и покриви. Ненаялата се администрация съсипа квартала и сега прилича на окоп от втората световна, населен с граждани на Бейрут.. и то там където останаха някакви жители.

ами чекат да ,,паднат,, за да ги ,,преватизират,, за некои ,,преуспял пък и ,,бизнесмен,,...!!!

Я не лъжи! Статусът не ви пречи да поддържате сградите, ами ви възпрепятства да правите цигания от центъра!

Не ви работи линка със снимките!

Вчера вечерта приятели едва са кацнали на летище София заради силния вятър. Хората в самолета са изпаднали в истерия.

да видите сега колко струва чез и за кво точно плащате на тъпите чехи

За спирането и пренасочването му другаде. Баси...А в Япония отдавна строят небостъргачи с гигантски ресори в шахти по четирите ъгъла. Когато се съберат много идиоти и идиотки на едно място, покривите падат, но продължават да мачкат хората да си плащат и ремонтират с пенсии и "заплати". "Повей, пове-ей, мили мой ветре-еее..."

Не е ясно колко кинти са взели майсторите, но се вижда колко качествено са бачкали. Това е лошо изпълнение и компрометира модела на полагане на покриви, който се рекламира като много по- добър от керемидите. В София никъде не отлетяха керемидите, но такива настилки се оказват нестабилни.

Майната им на пораженията! Важното е, че въздуха е чист!

Путин е виновен! Ако бяхме подписали Истамбулската конвенция нямаше да се случи това!

И все пак да питам по кое време са строени всичкитр неща, които се рушат, по времето на Бойко ли?

Позна! Всичко, което се руши е от времето на Бойко!

Ела да видиш колко ВР коли има по паркингите в София и тогава ми приказвай глупости!

Вече от 2часа съм подала сигнал на 112, че в следствие на вятъра един бор, който е с височина 6 етажа на блок, е с изтръгнати корени и е призрачно наклонен над паркинга ни. Подпрял се е на съседното дърво и само това спира да се стовари на земята.Никой не дойде! Чакаме най-лошото да се случи и тогава да се раздуха случая.

да не очакваш верно некой да дойде да ти спасява бричката от дърво??? да си я беше застраховала; а този телефон за само за животозастрашаващи случай ане некой да доде да ти бърше задника

боката каза... ,,на арменският поп,,...!!!

Интересно ми е защо на публикуваните снимки има надпис "Снимка Булфото", като всички са свалени от Фейсбук - "Забелязано в София".

Защото "Булфото" ги е краднало от Фейсбук, не някой друг! ;)

А пък циганските биндовили в Люлин са отнесени на пичку матер.

115 км в час е била скоростта на вятъра във Враца. В София 30 м/ секунда = 108 км/час.

цитирам от другата статия: Най-силен днес е бил вятърът във Враца 32 м/сек., следван от н. Емине с 26 м/сек., София 22 м/сек., Монтана и Кърджали 20 м/сек., Русе 18 м/сек. и Ловеч и Велико Търново 17 м/сек. да имаш възражения?

Приема се. Друг е въпроса, че на места имаше страшни пориви на вятъра, които няма как да се измерят, защото измерването става в определена друга точка.

В синоптик бг даваха че ще вали сняг после дъжд цял ден вяаля само сутринта въобще не предупредиха НАСЕЛЕНИЕТО ЗА БУРЕН УРАГАНЕН ВЯТЪР ДВИЖЕЩ СЕ СЪС СТО КИЛОМЕТРА. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ИНТЕРНЕТ ПРОГРАМИТЕ НА ГУГЪЛ ЗА ВРЕМЕТО. ЛЪЖАТ!

Не е точно така. Такива случаи с рязко засилване на вятъра за непродължително време обикновено имат локален характер, възникват внезапно и са трудно предсказуеми, особено в по-дългосрочните прогнози. В случая мащабите не са точно локални, защото силният вятър е обхванал доста голяма част от Западна България, но внезапното възникване и трудното прогнозиране си остават. Иначе напоследък прогнозите, особено до трите предстоящи дни, да си доста точни.

Цяло дърво се отлепи от земята топола с все корените си и падна върху сградата където работя като охрана в Студентски град. Имахме голям късмет че не се случиха и по неприятни неща щото имаше и лекции. Имахме гърци и станахме за смях пред тях че не можем да се справим с бедствено положение. Пред входа на централанта сграда на лесотехнически университет имаше изпопадали дървета и екип на пожарната отреагирано беше веднага.

Те гърците преди няколко месеца се издавиха като котета /23 човека/ при един дъждец понеже са много окумуш и се справят с всичко.

Враца е защитена от планината . Там вятърът убива силата си от отражението. Виж вече в полето над Враца в посока към Дунава работата е друга. София в участъка на ул. Пиротска е открита В София нормативното натоварване от вятър е 43 кг/м2 с коеф 1.4 а във враца под 30 кг/м2, но нагоре от враца е над 60 кг/м2.Но имайте предвид ,че 100 км /в час са приблизително равни на около 100 кг/м2 ,затова се казват ураганни ветрове., но това е само натиск не е ветрови подем

50% по-силен вятър, НО на 20 пъти по-малка площ. Вади калкулатора и смятай. Ако има нещо, то ще се чуе.

Съжалявам, репликата беше към Тиквун - един коментар по-долу.

Не е вярно. Погледнете в Синоптик.бг и ще видите, че вятъра е слаб до умерен.

що зелена енергия отива на вятъра

Като по чудо няма пострадали, а същевременно пострадали жени били приети в Пирогов с рани главно по главата? Може би са имали предвид, че по чудо няма тежко пострадали, или убити? Уточнете го това моля, защото става оксиморон: Хем няма пострадали, хем има?

Не са пострадали при този инцидент. Чети внимателно.

няколко инцидента има в София при които са пострадали 2 жени. има паднал покрив на Пиротска и при този инцидент няма пострадали. сега по-ясно ли е ?

На Банско днес не ставаше за ски. Но пък в механата камината гореше и имаше прекрасни пръжки с лук. Прокарват се с чудесно мелнишко винце и човек чувства едно такова задоволство...

просо сънува

Не че нещо съм любопитен, ама що си си измислил такова име на агент на МОСАД?

щото е некой тъп жид сигурно

Така ще бъде докато не забранят да се поставят мушами и ондолини на масивни сгради -това е материал само за ниски сгради и бараки ,но за по евтино ...........

Този покрива от сградите, в които продават жилища за по 100-200 хиляди евро ли е, извинете?

Паднали дървета, паднали покриви, паднали светофари, разхождащи се кофи за смет....

Чак пък специализиран екип за премахване на покривни отпадъци от улицата.

Като по чудо,няма пострадали. В днешна София-всичко е като по чудо. Иначе,навън е чудо.Хигиената на"Титан"се вее от бурният вятър.Титанично се носят всякакви боклуци,но със сигурност няма фини прахови частици.По"Цариградско"по-малките и леки коли,трудно държат платното. 03.02.,тежък,ураганен южняк обдухва Родината. Според Тръмп и Нено Димов,глобално затопляне няма.

Да, наистина, няма никакви прахови частици. Обикновено са около 200-300 ug/m3, в момента, тъкмо затихна вятърът са 2-4. За първи път виждам такова ниско ниво. Значи ФПЧ не ги носи вятърът, а ги издухва. Значи се генерират в града. Но от какво ?

pavaja i kalta po ulicite

Егати покрива, егати сградата! Ми то туй тенеке няма грамаж за да рухне, бе дирници-неграмотници. Рухва нещо тежко, масивно, като например мавзолея, дето Генчо Бакърджийчето не можа да го рухне от три пъти с тротил колко за цялата китайска стена. Тва го отвял вятъра като лайнян вестник на събор на Бузлуджа.

И какъв беше смисъла от словесната ти полюция ?!

Еееех, като каза мавзолея и се сетих за Паметника на Съветската Армия! Що не рухна той да му се не види пустия паметник! Жалко, поне шмайзера да беше паднал.

е строен от социалистически бетон, а не от демократичен стиропор

Смисълът, е че всеки, който си позволява да пише малко или много професионално в общественодостъпни медии, трябва да е достатъчно грамотен, за да знае, че една ламарина не може да "рухне". Това показва неразбиране на смисъла на обикновени български думи, да не говорим за по-специалните или по-рядко използвани. Защото всеобщата неграмотност на въпросните пишещи е една от причините за масовото изпростяване на българина. Ама де толкоз акъл у теб да се сетиш. Вероятно и сега не си разбрал какво ти говоря. Дано поне знаеш какво е полюция.

Хе-хе, ами човек като ти прочете излиянията, и веднага ще разбере що е то "полюция", дори и да не е знаел. Особено показателен е "лайняния вестник" :)) По интересното е дали щеше да си толкова "екзактен", ако тая "тенекийка" се беше срутила на твоята глава? И изобщо много сте ми интересни всички Дедовци, Вежливци и Горди европейци, напиняте се да сте оригинални, а на човек му трябват два лафа за да ви излезе пяна на устата. Няма да се учудя, ако сте един човек, или пък цял задружен екип на смяна..

Имате ли и други идиоти на заплата в тоя дир...

То, между конструкция и обшивка, почти няма разлика... пръдна дир_а

да ама сега няма,смог.

да се връщат обратно по селата си. Там пустеят ниви и лозя, родните им къщи се рушат, а те - софиянец, та софиянец... Още две години и като спрат еврофондовете, които сега са основен източник на незаслужени заплати на нищоправците в скапаната столица, ще настъпи обратното движение към родните места...

не става за едни еврофондовете, а за други нивите

На шестолъчката ламаринени таван

София диша

лепило ли?

Санирането продължава.

Pishman maystori ..ama kakvito upravlyavashtite , takiva i maystorite. Za 30 lv. nadnica ..tolkova !