Благодарение на разнообразието на ландшафта, защитата на многообразието на растения и животни, здравословния климат и чистия въздух в града се създава истински «жив ареал». Докато един хектар гора произвежда нужния на десет души за една година кислород, то един хектар лозя осигурява кислорода на 25 души.

С 48 хектара лозя в границите на града избата «Кобенцл» има съществен принос за това. С тази площ тя се нарежда сред най-големите винопроизводители във Виена. 30 хектара са разположени в местностите Нусберг и Каленберг. 18 хектара – в Бизамберг-Виена. Близостта на лозарските масиви до Дунава е причина за умерените температури без силни измръзвания, а вятърът от Дунав отлично проветрява лозята.

Годишно «Кобенцл» произвежда до 200 000 бутилки качествени вина. Сортът грюнер велтлинер е най-разпространеният, следван от винер зац, ризлинг и вайсбургундер.