Това съобщи БТА по информация от МВР. В акцията са участвали и представители на НАП в Хасково и София-област.
В рамките на операцията са проверени обекти и лица, занимаващи се с продажба на винетни стикери на транзитно преминаващи през територията на  България чуждестранни граждани. В района на ГКПП Калотина са проверени 11 обекта - пощенски станции, бензиностанции, фургони за търговска дейност и услуги, подвижни търговски обекти, заведения за бързо хранене.
Проверени са били основанията за продажба на винетни стикери - сключени договори за такъв вид дейност, трудови договори на служителите, наличност на винетки и квитанции, описани от органите по приходите.
В района на ГКПП-Капитан Андреево също са проверени няколко фирми, продаващи винетни стикери на транзитно преминаващи през страната леки автомобили. Инспектирани са договорите за наем на фирмите и декларациите за трудовите правоотношения на продавачите, договорите за разпространение между фирмите и оторизираните за продажба на винетни стикери компании, издаваните квитанции и всички други налични документи. Съставени са констативни протоколи от НАП-Хасково за всички установени нарушения, като от фирмите се изисква и да представят допълнителни материали.
След подаден сигнал от чужд гражданин в ГПУ-Свиленград за това, че служител на една от фирмите в региона му е продал винетен стикер за 10 евро, а не по номинална стойност 10 лева, е извършена проверка от полицията в Свиленград. Материалите от проверката са изпратени на Районната прокуратура в Свиленград.