На 28 август Виктор навърши една годинка, но вече дълги месеци води борба за живота си. Когато е едва на седем месеца момченцето от Бургас е диагностицирано със злокачествено заболяване - рабдомиосарком на простатата и пикочния мехур. 

"Той е нашето винаги усмихнато момче. Кръстихме го така, защото знаехме че ще е победител, но не предполагахме, че битката ще е с рака. Още на 3-месечна възраст претърпя първата си операция в Пирогов - вродена хидронефроза на левия бъбрек. Всичко мина добре и бяхме щастливи, до края на април т.г., когато отново постъпихме в "Пирогов" чухме диагнозата - Рабдомиосарком на простатата и пикочния мехур, тумор около 3 см, заради който Вики не можеше да уринира. Лекарите поставиха постоянен катетър и 2 нефростоми (тръбички които извеждат урината директно от бъбреците), неизменните 3 торби които влачехме навсякъде", разказва майката Камелия Радева.

Родителите са насочени към детската хематология в ИСУЛ за четири курса химиотерапия с надеждата, че туморът ще намалее.

"През това време се преборихме с тежката бюрократична система, Фонда за лечение на деца в чужбина и с помощта на много приятели и добри хората получихме дата за операцията в болницата в германския град Тюбинген при проф. Фукс. Там успешно отстраниха тумора и простатата, както и част от пикочния мехур. След време ще се направят още операции за уголемяване на мехура и извеждане по метода Митрофанов", допълва Камелия.

Борбата за живота на Виктор обаче продължава. Необходими са още 5 следоперативни курса химиотерапия и евентуално лъчетерапия.

"В очакване сме на оферти от клиники в Германия, но скъпоструващото лечение е непосилно за семейството ни. Отново разчитаме на помощта ви добри хора. Моля всеки, който може да помогне с малко. Благодаря на всички, без Вас нямаше да имаме надежда, че ще успеем", призова майката.

Ако искате да помогнете на Виктор да направи първите си крачки здрав, можете да дарите средства по следните начини: 

Дарителска сметка за лечение:

Титуляр :ВИКТОР ВАСИЛЕВ МЕЧЕВ

BG65 CECB 9790 10H7 0416 00 - BGN

BG79 CECB 9790 14H7 0416 00 - EUR

BIC : CECBBGSF

ЦКБ АД, Клон Бургас

Във всички офиси на ЕКОНТ и EASY PAY

PayPal: https://www.paypal.me/kameliyaradeva