Разследването по купените полицейски джипове с европейски пари е деяние, което е извършено и по документи. Когато има документи, следите остават и истината ще излезе наяве. Това каза в Кюстендил министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по повод доклада на ОЛАФ.

"В края на краищата не можем да подлагаме на съмнение докладите на европейските служби за контрол на изразходването на средствата от ЕС. Явно има сериозен проблем при провеждането на процедурите по обществената поръчка и както каза вчера премиерът, се получава ситуацията, при която крадецът вика "Дръжте крадеца", коментира още Терзийски, цитиран от БТА.

Той присъства на открит урок при откриване на площадка по безопасност на движението в кюстендилското ОУ "Паисий Хилендарски". Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи, че това е първата такава площадка в училищен двор в града. Вътрешният министър пък връчи на децата талони за безопасно шофиране.

По повод усложняващата се обстановка с коронавируса в страната, министърът каза, че от 13 март м.г. досега са образувани над 3 300 досъдебни производства, които в основната си част са за неспазване на карантина.

Вече има и над 600 присъди, произнесени от съда, по които са наложени различни по тежест наказания.

·

·

·

·