"Честит празник. У дома съм. Благодаря ви за подкрепата. Бъдете здрави". Това написа във фейсбук Васил Божков, който вчера беше пуснат под домашен арест, като ще бъде следен с електронна гривна. Бизнесменът позира за снимка в сградата, която ползва за офис и дом на столичната улица "Московска", с една от "запазените си марки" - пура в ръка. 

Във вторник по обед Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Божков. Решението беше взето, след като съдебният състав се съвещава повече от един час. То е по едно от делата срещу бизнесмена, свързани с хазартна дейност, по което той беше задържан в ареста.

Според съда определението на долната инстанция за задържането му е непълноценно мотивирано и следва да се отмени.

"Искам по-лека мярка, може би парична гаранция или подписка", каза Васил Божков малко по-рано пред съда, след като на влизане в Съдебната палата беше посрещнат с аплодисменти от свои симпатизанти, които носеха плакати с надписи "Справедливост за Божков" и "Не на мълчанието, не на бухалките".

По време на заседанието адвокатът на бизнесмена - Георги Гатев поиска от съда да не налага никаква мярка за неотклонение на клиента му или тя да бъде "подписка". По думите му обвинението срещу Божков е необосновано и незаконосъобразно, като е постановено в нарушение на Конституцията.