Само за няколко дни 49-годишният Светлозар Дончев е събрал сумата от 8600 лева, необходима му, за да започне лечение, с което да не изгуби крайниците си. 

Преди години той е диагностициран с болестта на Бюргер, битката с която продължава. Крайната цел е той да не изгуби долните си крайници. Наскоро болестта се влошава, което налага ампутация на пръсти от краката. В момента опасенията му са да не загуби и пръстите на ръцете си. 

Надеждата му е в инжекционни ампули "Иломедин", както и в експериментално лечение, за което са му необходими 3500 лева само за една ампула. Нужни са две. До започване на лечението му остават още около 3000 лева, които са непосилни за семейството.

Неприятна изненада за тях се оказва и по-високата цена на силните болкоуспокояващи, които се налага мъжът да приема ежедневно. Освен това, Светлозар не може да работи в момента, но не се отказва от надеждата, че ще може да обезпечи децата си. Тримата (има две деца) живеят на квартира след като майката ги изоставя и наскоро семейството призова през Dir.bg отново за помощ от добри хора. 

За щастие, срещат добрина и разбиране, за което горещо благодарят на всеки от дарителите - 273 души. "Ако трябва, ще ги изброим поименно, защото искаме да благодарим на всеки човек поотделно", казва 18-годишната дъщеря на Светлозар, която е все още ученичка. Ако сумата не бъде събрана, момичето е готово да заложи телефона си, както и други вещи, от които могат да се лишат в момента, за да започне баща ѝ лечение

При желание да помогнете на самотния баща, сметката, по която може да дарите средства, е следната: 

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF 

Титуляр: Светлозар Николов Дончев 

PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801 

Телефон за връзка: 0877 717 471