Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР, ще има и дългосрочни, обяви по БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Ако се наложи законът ще бъде пренаписан изцяло, каза още Радев. Според него, полицията постепенно трябва да се оттегли и да не е на стадиона, защото ние не сме най-футболната държава в света.

Валентин Радев посочи, че трябва да се направят промени в Закона за футболното хулиганство или пък нов закон. "Ако толкова промени се налагат нека направят нов закон. Има някаква чернова готова. Краткосрочните мерки бяха в лицето на представителите на БФС да допълнят с камери с голяма резолюция. Вчера са направени опитите, увеличаваме проверките... Следващата мярка е да увеличим хората. Ще отделим допълнително хора за сметка на други събития", каза министърът.

Всичко това ще бъде описано в закона, има и експерти, които да изчистят нещата, уточни Радев и допълни, че едно от нещата това е идентификация, а на този мач са охранявали частна фирма и полицията.

Валентин Радев каза, че състоянието на полицайката след инцидента с бомбичката на стадиона се подобрява и скоро ще се лекува вкъщи. След няколко месеца ѝ предстои още една операция.

"Едно 24-годишно момиче едва не загуби окото си, нямате си представа колко народ трябваше да бъде разпитан. Не ме интересува на кой отбор е фен, нито искам да му помня името. Аз помня името на Гергана. Такова нещо не може да се случва", категоричен беше министърът.

Вътрешният министър коментира и случая със задържането на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. По думите му, изпълнява се това, каквото нареди прокуратурата, казват - ние присъстваме. Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не. Ние не можехме да бъдем по-експедитивни, защото това означаваше да оставим хората от прокуратурата да действат сами, каза още Радев.

"Продължаваме да издирваме двамата избягали от Централния софийски затвор, проверяваме много сигнали. В момента намаляват сигналите, но получаваме още. Някои акции даже се даваха и по телевизиите. Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, но и да са извън България с червена бюлетина ще ги хванем", заяви още министър Радев.