Ваксинационен кабинет в автобус заработи от днес в София. В него могат да се имунизират по двама души наведнъж. Пунктът е оборудван с всичко необходимо за съхранението на препаратите.

Автобусът ще се мести на различни точки в столицата. Днес рейсът приема пациенти на площад "Александър Батенберг", а през уикенда ще е на Терминал 1 на летище София. В следващите дни ще се преценява къде да бъде разположен той. Работното време на мобилния пункт е от 09.00 до 18.00 ч., не е нужно предварително записване.

"Пациенти, за които това е първа доза, могат да дойдат тук. Хората, които са получили първа игла на друго място, също ще могат да си поставят втора игла при нас. Издаваме и сертификати за ваксиниране. Разполагаме с всички ваксини, като първо всеки ще бъде прегледан и ще се прецени коя ваксина е по-подходяща за него", каза пред Нова телевизия Ангел Иванов от Столичната регионална здравна инспекция, който работи в автобуса.

Автобусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие". Кметът Йорданка Фандъкова й благодари и изтъкна, че за нея е важно да бъде предложен лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Вижте още снимки >>