Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира смъртта на вокалиста на групата Gravity Co. Явор Захариев пред журналисти при посещението си на ГКПП Кулата, след като по-рано днес сестрата на певеца написа във Фейсбук, че той е бил пребит и това е причината за кончината му.

"Когато е получен сигнал за инцидента с господина, първоначално се работеше по версия, че може да е бил пребит. Отивайки на място обаче вратата беше заключена отвътре. Телефонът му беше вътре, не е имало връзка с него от няколко дни. Тогава не получихме данни, че може върху него да е упражено насилие. А какви са резултатите от аутопсията, не мога да ви кажа", обясни Иванов.

Явор Захариев почина в "Пирогов" няколко дни, след като бе открит на тавана на жилището си в безпомощно състояние и с тежки наранявания. Дълги години той се бори със наркозависимост, заради което се появиха и обвинения, че сам се е докарал до това състояние.

Следи от опиати в тялото му обаче не са открити, обяви сестра му. На Фейсбук страницата си Рая Крумова публикува емоционален текст, в който категорично отрича подозренията, че вокалистът на Gravity Co. е бил погубен от дрогата и твърди, че причината за гибелта му е нанесен побой.