В момента дългогодишната преподавателка по немски език е подложена на лечение със скъпоструващ медикамент, закупуването на който не е по силите на нейното семейство -  7000 лева месечно. Той й е необходим, докато лекарите потвърдят, че г-жа Георгиева е в състояние да бъде подложена на трансплантация на костен мозък.

Историята на заболяването й датира от 2008-ма година. След проведено лечение и химиотерапия, левкемията изпада в ремисия. В края на 2016-та година обаче, при контролен преглед, се установява, че болестта се е завърнала. Проведен е нов курс на химиотерапия, който, за съжаление, е неуспешен - патологичните бели кръвни телца в костния мозък са станали резистентни към химиотерапията.

Учителката се обръща към германска болница, където ѝ предписват лечение с лекарството Sorafenib. Към момента, този медикамент не се покрива от здравната каса в България. Семейството закупува медикамента за 1 месец и след направени контролни изследвания се забелязват подобрения в състоянието и показателите. Поради липса на средства обаче, семейството не успява да закупи веднага следващата доза, но след стартирането на настоящата кампания са събрани средства за още една доза, която вече е закупена.

Във Фейсбук страницата "Да подадем ръка на любимата учителка – г-жа Митка Георгиева" може да се намери повече информация за нейното състояние, документи, експертизи.

В нея учителката, която има две дъщери и няколко внука, помоли за помощ:

"Животът ми отреди съдбата да се боря с тежка и коварна болест. Тази борба продължава вече повече от 6 години. В последно време съм подложена на терапия със скъпо струващ медикамент, закупуването на който вече не е във възможностите на моето семейно обкръжение. Така, искам или не, съм принудена да отправя МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ВАС за събиране на средства за лечението ми според личните възможности.
Предварително благодаря за добрината на всички! И нека здравето, щастието и късметът да са с вас! А животът е хубав, нали!".

Дарителска сметка, на която всеки може да помогне, е:

UniCredit Bulbank – клон Габрово: -
в BGN - BG02UNCR70001520296263 -
в EUR - BG72UNCR70001520444965 -
BIC - UNCRBGSF