За уволнението на Ангелов съобщи директорът на учебното заведение Тина Попова на среща, свикана от областния управител Костадин Хаджигаев, предаде Дарик радио.

Попова обаче заяви, че училищното ръководство не може да бъде отговорно за смъртта на Марио Нушков, който е учил в гимназията. Полицията разследва няколко версии, включително склоняване към самоубийство. Проверява се и дейността на фондация "Мечта".
„Докога училището трябва да бъде отговорно за неговите бивши ученици, това е моят въпрос, защото това момче започва промяната си на 23 години? За смъртта на Марио са отговорни компетентни органи, това са полиция, това са прокуратура и т.н. За смъртта на един 25-годишен младеж ние не можем да отговаряме”, категорична бе директорката, цитирана от bTV.

Тя уточни, че Росен Ангелов е учител в езиковата гимназия от 1993 година насам и от тогава с нейна заповед имало една единствена екскурзия, на която е водил учениците, за която родителите са дали съгласието си. След смъртта на Нушков ученици на Ангелов разказаха, че той им организирал и излети, на които прегръщали дървета и се учели да предизвикват събития със силата на мисълта. „Господинът обясняваше, че когато вземем кора от кедър, трябва продължително време да я шлифоваме и да си я носим като медальон, че носи някаква енергия”, разказа преди дни 20-годишният Михаил.

Според идеите на основателя на "Анастасия" - Владимир Мегре, хората трябва да живеят в изолирани екоселища, като се отказват от образование и здравеопазване.

Областният управител Костадин Хаджигаев обаче призна, че институциите са закъснели с реакцията си. 
„Да, действително, че късно е станало, действително, че много хора са замълчали и не са видели проблема по-рано, но това са нещата”, коментира
Костадин Хаджигаев. Той се ангажира да запознае с подробностите по случая и образователния министър Сергей Игнатов.

В момента Ангелов е в неплатен отпуск. Уволнението ще стане факт, след като даде писмени обяснения за това какви са били методите му на преподаване. Вече е изготвена нотариална покана до него, която трябва да му бъде връчена.

Днес бе съобщено за още един случай, в който учителят е намесен. Психиатърка от града разказа как преди години Ангелов посъветвал родители да завържат дъщеря си, която тежко преживявала любовна драма, предаде БНР.
"Казал - тя е много болна, ще трябва да се завърже, тъй като не може да се справи със случая. Това, което е предприел, е средновековните мерки, при които психично болните са били завързвани, а в случая това момиче не толкова, че е имало нужда от психотерапии, не е имала сериозно психично страдание", разказа д-р Ангелинка Давидкова.
Тя уточни, че момичето е било вързано 5 дни с цел да бъде усмирено.