Тактическото учение с бойни стрелби "Strike Back 21" беше открито с официална церемония днес на учебен полигон "Корен". Военнослужещите от страните-участнички - България, Гърция и Румъния, бяха приветствани от бригаден генерал Стоян Шопов - командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който е и офицер провеждащ учението, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Снимка: МО

"По време на тактическото учение "Strike Back 21" общите ни усилия ще бъдат насочени към развитие на уменията на военнослужещите от българската и съюзническите армии за съвместно изпълнение на задачи, както и за повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования", каза в обръщението си Шопов и изрази увереност, че военнослужещите няма да пожалят сили и енергия за постигане на целите на учението.

Снимка: МО

"Strike Back 21" се провежда на територията на полигона "Корен" с участието на близо 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Румъния и Гърция. Учението ще се проведе по фиктивен сценарий, разработен въз основа на общия сценарий за провеждане на серията свързани учения "Defender Europe 21", уточниха от военното министерство.

Снимка: МО