Полицията във Велико Търново е задържала мъж за извършеното убийство тази нощ, съобщи старши комисар Димитър Машов - началник на областната дирекция на полицията във Велико Търново, цитиран от БТА.

След извършване на убийството младият мъж с инициали В.А. се предал в Районното полицейско управление в Горна Оряховица и направил пълни самопризнания.

Младежът е задържан за 24 часа. Окръжната прокуратура му е повдигнала обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за убийство. Предстои внасяне на мярка за постоянно задържане, посочи окръжният прокурор Емил Денев.

Венцислав се разгневил, като разбрал, че приятелката му е разговаряла с бившето си гадже. Младият мъж изпаднал в ярост и удушил момичето с чаршаф.

Убийството е извършено наследствения дом на родителите на момичето (с  инициали Д. Г.) в село Правда.
В този момент в къщата са били само двамата.
Тя е била ученичка в Горна Оряховица, а извършителят е студент във Великотърновския университет.
Двамата са от Горна Оряховица.

Родителите на студента и ученичката се познавали, съобщи "Труд". Близките на момичето имали доверие на Венцислав и дори се надявали, че той ще амбицира дъщеря им да е по-добра ученичка.

Венцислав А. след два дни е щял да заминава на студетска бригада в Англия. Наред със следването си във ВТУ той работел и като общ работник към горнооряховска строителна фирма. През последните месеци обаче ходел на сеанси при психолог, защото страдал от болезнена ревност.

Някои подробности около убийството разкри ст. комисар Димитър Машов.

В 2.35 момчето е отишло в районното управление в Горна Оряховица, където е заявил, че е извършил тежко престъпление, умъртвил е приятелката си чрез душене. След като е отишъл в районното управление, е тестван със средство за измерване на алкохола и е установено, че има 0,96 промила алкохол, каза ст. комисар Машев.