На заседанието днес трябваше да бъдат изчистени евентуални процесуални пречки за даване ход на делото и то да тръгне.

Причината за отлагането е нередовното призоваване на адвокатката на Матев -  Стоянка Маркова, както и молбата на обвиняемия да бъде представляван от още двама защитници - Виктор Попов и Иван Томов. Тримата все ще не се били запознали с обвинителния акт и материалите по делото. 

Родителите на убитото момче - Валентин и Албена Игнатови, не присъстваха в съдебната зала. Адвокатът им Костадин Костадинов обясни, че те не желаят да присъстват на заседанията. 

Съдът уважи искането на адвокатите на Матев разпоредителното заседание да бъде отложено. То ще се проведе на 20 февруари от 14 часа, което е най-ранната свободна дата за съда и адвокатите.

Пред медиите адвокатите Попов и Томов коментираха, че според тях Йоан Матев е невинен. Те допълниха, че на разпоредителното заседание ще направят възражения и оплаквания по обвинителния акт.

Прокурорът по делото отказа да коментира пред журналисти.

Йоан Матев беше арестуван през февруари т.г., след като брат му Марсел заведе разследващите до мястото, където е скрит ножът, с който бе убит деветокласникът Георги. Ученикът в Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни 2015 г. мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето.  

Близо две години полицията издирваше убиеца му, като бяха разпространени видеозапис и снимки на издирвания младеж.