Това каза в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус", БГНЕС и bTV.

"Васил Нинов - това е шефът на хотел „Родина”, може да проверите в "Гугъл" кой е той, дали не беше свързан с една банка, с едни финансови злоупотреби от 1998-2000 година, Държавния резерв... и просто ще видите къде е била политическата класа и какви са връзките на политическата класа с организираната престъпност. Мисля, че това е тема за размисъл на всички мои политически опоненти, които дават оценка за днешната дейност на министъра на вътрешните работи и затова, че те на моменти усещат, че има политически натиск. Не, няма политически натиск, има просто справяне с организираната престъпност и ако някой от политическите ми опоненти се чувства засегнат, значи че всъщност той е обслужвал организираната престъпност, за да е толкова всеотдаен в тази защита или тези критики към МВР”, заяви министър Цветанов, цитиран от "Фокус".

За другия задържан - Константин Георгиев, Цветанов заяви, че е управител на хотел „Родина”.

Гръцката полиция в Солун залови вчера пратка от близо 167 кг кокаин, при операция на пристанището в града, проведена в сътрудничество с американската агенция за борба с наркотиците ДЕА. Задържани бяха четирима души – испанец, португалец и двама българи.

Според гръцкия вестник "Катимерини", заловената пратка е била предназначена за гръцкия пазар. Смята се, че кокаинът е внесен от Латинска Америка. По първоначални оценки цената на заловената дрога е 15 милиона евро.