Насекоми в стая в хотел във Варна докараха алергичен шок на туристка. Жената е получила множество нахапвания и впоследствие се образували отоци и възпаления по цялото тяло, разказа самата тя пред bTV. 

Потърпевшата Елена Николова е от Русе, но от години живее в Ню Йорк. Идва си само за седмица в България и отива до Варна, за да се срещне с приятели. Резервира си нощувка в движение, като избира хотел, който да има добри отзиви в интернет и да не е от най-евтините.

"Не съм била в стаята през деня, отидох само да спя към 12 и половина вечерта. Когато си легнах, след няма и половин час, вече се чувствах нещо некомфортно и не разбирах какъв е проблемът. След един час скочих, светнах всички лампи и видях, че има страшно много буболечки навсякъде... Аз съм цялата нахапана - лицето ми, тялото ми. Не е приятно изобщо", разказва Елена Николова.

Кадри: bTV Новините

Тя отказва да плати престоя си и въпреки че хотелът поднася извиненията си, го напуска още през нощта

"Те казаха, че нямат представа, че има нещо такова в техния хотел, но това за мен нямаше никакво значение. Да прекарат една вечер в тяхната хотелска стая и да видят, че не се трае, това не е нормално. Това не е нито почивка, нито място за живеене", заявява Елена.

Кадри: bTV Новините

От хотела отказаха коментар пред камера. В писмена позиция поднесоха извинения и обясниха, че насекомите се пренасят от пристигащите туристи. Хотелът имал договор с фирма за дезинфекция, която се извършва редовно и досега оплаквания не е имало. Заради провалената ваканция Елена обмисля да подаде жалба до Комисията за защита на потребителите.