Здравословното им състояние е добро. Това съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Българските граждани са посетени от представители на посолството ни в Мадрид.

Осъществена е връзка между тях и Комисията за защита на потребителите, в случай че се наложи да се извършват допълнителни плащания. От КЗП са разяснили на туристите какви документи е необходимо да представят след завръщането си, за да получат сумите обратно.

Съгласно Закона за туризма сумите трябва да бъдат възстановени от "Он травъл"; ако това не се случи, разходите се поемат от застрахователя на туроператора, припомня министерството. Останалите две групи български туристи, които имаха проблеми с връщането си, пътуват към България.

Сънародниците ни пътували по програма "Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55-години възраст.

Проф. д-р Боян Лозанов, който е сред закъсалите туристи, каза пред bTV, че са там от седмица и вчера трябвало да пътуват обратно с фирмата Он Травел, но им съобщили, че не могат да им осигурят връщане
„Никакви обяснения, освен, че бил отменен полетът. Тука възрастта на хората е от 55 до 80, като от 88 души, 20 са инвалиди; аз съм лекар и трябва да оказвам помощ. С какво да оказвам помощ, не знам”, каза д-р Боян Лозанов.