"Ако сме смятали, че има предпоставки за буря, нямаше да оставим децата на терена. Треньорите сме инструктирани, когато ни окачват опасни природни явления, да отлагаме тренировки. Например преди седмица започна да вали слабо дъжд и веднага прибрахме трениращите" - това заяви пред NOVA през сълзи в първия си коментар след трагедията на стадион "Дунав" треньорът на децата Динко Демерджиев. 

"На базата тренираха четири възрастови групи. Ако сме смятали, че има предпоставки за буря, нямаше да оставим децата на терена", категоричен е треньорът на футболен клуб "Дунав". 

Той разказа и че заедно със свой колега е оказвал първа помощ. "Направихме всичко възможно. Родители се притекоха също на помощ. В шок сме. Нелеп инцидент с фатален край за едно от децата. Дай Боже другото да се оправи", добави видимо развълнуваният треньор. 

Вижте още снимки >>

Деян Димов, който е председател на футболния клуб, каза, че "целият град е в траур, на всички ни е тежко". Той повтори казаното и пред БТА по-рано, че имат уверение от концесионера, че на стадиона има гръмоотводи. Ние не сме компетентни и органите трябва да проверят тази информация. Снощи до 00.00 ч. сме били с криминалисти", добави той. 

Едното от децата почина след инцидента снощи, а за живота на другото се борят в болница "Медика" в Русе. То е поставено в медикаментозна кома и му се правят изследвания кои органи са засегнати.

На изкуственото игрище, където снощи стана инцидентът, деца от школата на "Дунав" запалиха днес свещички и поднесоха цветя в памет на починалото момче, като се помолиха за възстановяването на другото дете.

Снимка: БТА

Снимка: БТА