Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес премина в настъпление срещу телевизионния канал Ти Би Ес и призова за уволнение на актрисата Саманта Бий, след като тя направи в предаването си вулгарен коментар за дъщерята на Тръмп Иванка, която е съветник на държавния глава, предаде Ройтерс.

Коментарът беше предшестван от спирането на популярния телевизионен комедиен сериал на Ей Би Си "Розан", след като звездата в него Розан Бар написа в Туитър расистки текст за бивша служителка на президента Барак Обама, която сравни с маймуна.

В сряда Бий употреби вулгарен израз за Иванка Тръмп в предаването си "Фул фронтал" ("Нищо скрито") в разговор за спорната имиграционна политика на президента.

Бий вчера се извини, а кабелната телевизия Ти Би Ес, която излъчва предаването й, също изказа извинение.

Актрисата написа в Туитър, че казаното е от нея е било неуместно и непростимо, призна, че е преминала границата и заяви, че дълбоко съжалява.

Сп. "Форчън" обяви, че две компании са изтеглили рекламите си от шоуто на Бий.

"Защо не уволняват бездарната Саманта Бий за ужасния език, използван в нейното нискорейтингово шоу? Истински двоен стандарт, но това е ОК, ние печелим и ще продължаваме още дълго да го правим!", написа тази сутрин Тръмп, който също е бивша звезда от телевизионно реалити.