При проверка на служители на "ЧЕЗ" и на полицията на 21 февруари било установено, че е има нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което се създават условия за непълно отчитане на изразходваната електроенергия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Титуляр на партидата е Ванюш Лазаров - ромски лидер от Лом и пореден мандат общински съветник. Той влезе в местната власт като член на земеделския съюз "Ал. Стамболийски". Лазаров е председател на комисията по социални, демографски и етични въпроси.

Той отрича да е крадял ток, но от "ЧЕЗ" твърдят, че преди това електричеството в дома му било спряно заради неплащане на сметки, а общинарят извършил прикачването към мрежата неправомерно.

Преди време Лазаров каза, че през 2010 г. е получил сметка от 12 700 лева за ток в магазин и кафене в двора му, които не работели от години. Общинският съветник каза, че е завел дело и го е спечелил.

Пак 2010 г. той сам разруши магазина и кафенето, след като експертите от Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) установиха, че са незаконни и разпоредиха да бъдат сринати. Проверката продължи шест години.

Миналата година синът му - 30-годишният Недко, бе арестуван в Кориляно Калабро, област Калабрия, по обвинение в грабеж и сексуално насилие.