Шефката на новините и програмен директор в пазарджишката частна телевизия "Телемедиа" Павлина Гаджева е жената, която загина вчера след падане от петия етаж на блок в центъра на града, съобщиха от медията.

Сигналът за инцидента, който е станал на ул. "Есперанто", е подаден около 8.30 часа. Тръгвайки за работа съсед открил лежащата в безпомощно състояние 50-годишната Павлина, която живее на петия етаж в същия блок. Мъжът веднага се обадил на тел. 112, а екипът на Спешна помощ пристигнал за минути. Пострадалата е закарана веднага в болница, но въпреки усилията на лекарите, малко по-късно е издъхнала. Според медици, при полета от голяма височина е получила несъвместими с живота травми.

Криминалисти са направили оглед на местопроизшествието. Разпитани са очевидци и близки на загиналата. Предполага се, че става дума за нещастен случай. Проверяват се обаче и версиите за опит за самоубийство, както и дали има склоняване към това да посегне на живота си. Образувано е полицейско производство.

"Днес загубихме скъп колега от нашия екип. Прекланяме глава пред паметта на Павлина Гаджева – обичан колега, професионалист и на първо място – един истински човек! Павлина Гаджева е едно от емблематичните имена на Телемедиа. Активно работи от създаването на телевизията до днес. Тя бе редактор на новините, програмен директор, главен редактор на информационния сайт Telemedia.bg, а в последната година и управител на медията. Екипът ни изказва най-дълбоки съболезнования на всички нейни близки и приятели", написаха колегите на журналистката.

Павлина Гаджева ще бъде изпратена в последния си път днес от 12 часа в гробищния парк в Пазарджик.