Няма затруднения в продажбата на електронни винетки, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

По-рано днес, поради технически проблем на националните доставчици на услуги /НДУ/, за около два часа беше затруднена продажбата на е-винетки в тяхната търговска мрежа, се отбелязва в съобщението. Проблемът е бил отстранен малко след 10.00 часа.

По време на техническите затруднения на НДУ потребителите са можели да купуват винетки от познатите канали на АПИ - сайтът bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, както и на гише на основните гранични контролно-пропускателни пунктове - ГКПП "Калотина", ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Кулата", "Дунав мост" - Русе, "Дунав мост" - Видин, ГКПП "Силистра", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Илинден".

Вече е-винетки може да се купуват, освен от посочените по-горе места, и от мрежата на партньорите - сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, "Български пощи", Easy Pay и в бензиностанциите "Лукойл", "Еко", "Петрол" и ОМВ, а също чрез терминалите "Cashterminal" в мрежата на "Интеркапитал груп".