Част от информациите какво е съдържала заплахата срещу министъра на отбраната не били верни. Това каза пред журналисти самият Тодор Тагарев преди изслушването му в парламентарната комисия по отбрана. Той не уточни какво визира.

Вчера стана ясно, че министър Тагарев е бил заплашван през социалната мрежа "Фейсбук" с убийство от мъж на име Григор Димов, който бе арестуван и задържан под стража за 72 часа. 

От "Възраждане" пък обявиха днес, че с тях се свързала жената на Димов, която твърди, че от три дни не знаела къде е той. Костадин Костадинов изчете съобщението, което по неговите думи било посочено като заплаха, докато според партийния лидер в него ставало дума по-скоро за обиди.

"Ти българин ли си? Само да ти кажа, че войната започна през 2014, когато американците, на които ти удобно си се... незенцурна дума... превзеха Украйна чрез преврат, след като свалиха Янукович и издигнаха Порошенко. А ти си един предател. Та ти, изменнико, един патрон в тези складове оставил ли си, че сега майцепродавецо ще раздавате българските боеприпаси? Кои сте ви, бе? Кои сте вие? Зомбирани, фашизирани елементи, изповядващи сатанизъм. Нали знаеш как свърши всичко това предния път?", гласи изчетеният от Костадинов текст. 

Министър Тагарев отказа да коментира повече по заплахата, като само уточни, че някои от информациите какво е съдържала тя не били верни. 

ЕС ще ни компенсира с около 55% за помощта за Украйна, но не тази година

Пред журналисти той съобщи още, че тази година България няма да получи компенсация за материалните средства, които е предоставила на Украйна по решението от декември 2022 г. Министърът посочи, че се надява другата година страната ни да получи компенсация. Очакваме компенсация от около 55% на оценката, която е направена на средствата, предоставени на Украйна. Средствата, които са събрани във фонда на Европейския механизъм за мир, са изразходвани, посочи още министърът.