Свлачища се активизираха след обилните дъждове в Смолянско. Затворен е пътят за Пампорово след обилните дъждове. Много проблемен е и пътят Пловдив - Асеновград, предупреди заместник областният управител на Смолян Адриян Петров, цитиран от БНР.

Участъкът от републиканската пътна мрежа Пампорово-Стойките в района на вили "Малина" на Пампорово е затворен заради свлечена земна маса на пътното платно. Там реката е излязла от коритото си и е заляла пътя.

Към мястото пътуват екип на пожарната в Смолян, също така и тежка техника на пътно-поддържаща фирма, която да започне разчистването на падналата земна маса. Препоръчително е водачите на МПС-та да ползват обходен маршрут до разчистване на проблемния участък.

Две свлачища частично са затворили пътното платно в участъка от Пампорово към Смолян, а на много места, от различни дерета и запушени и затлачени водостоци на пътното платно, има свлечена земна маса и наноси.

Проливен дъжд, придружен с градушка, валя в ранния следобед в Кричим.

Паднал гръм предизвика авария в електроцентралата над града. За близо час в Кричим останаха без ток, но електрозахранването вече е възстановено. Няма сигнали за пострадали или материални щети от пороя.