Поройните дъждове активираха отново свлачището на пътя за Рилския манастир. Камъни и пясък са се изсипали на пътя на около 3 км от рилската обител. Обилният дъжд е активизирал старо свлачище, което от около 2 месеца не може да бъде овладяно, а движението на коли и автобуси се извършваше в другото платно.

След обилния дъжд единственият път за манастира беше недостъпен цяла нощ. Тежки машини преместиха огромните скални късове и осигуриха преминаване по едното платно. Все още обаче пътя е трудно достъпен. Полиция не допускаше автомобили и пешеходци до опасната зона.

Срутването e станало след обилните валежи в района

Буря, силен дъжд, придружен с градушка превърнаха снощи Видин във Венеция. Само за 30 минути, стихията изпочупи клони, и напълно наводни основни пътни артерии в града. Заради запушени шахти десетки хора останаха с часове с автомобилите си на наводнените булеварди.

Напрежението ескалира и някой от закъсалите сами започнаха да отводняват пътните платна за да излязат от водата. Всички екипи на пожарната безопасност са били на терен, по сигнали от граждани.