За проблеми по откритата вчера трета линия на метрото започнаха още в деня на откриването й, сигнализират пътници в социалните мрежи.

Има критики и към довършителните работи на станциите и даже към достъпа до поне една от тях.

Столичани публикуват снимки и видеа със спрели мотриси по време на безплатните курсове през първия ден, съобщава bTV. В един от сигналите пише, че влакът е престоял първо 10 минути на НДК, а после и на Попа.

Не липсват и коментари, че проблемите идват след продължили месеци тестове, с които и общината се оправда за няколкото отлагания на третата линия.

Снимка: bTV

От общината обясняват забавянето на влаковете с промяна в разписанието. Според столичния "Метрополитен" тези ситуации не са аварии. "Аварии няма. Има индикации, които са наложили подмяна на влаковете, което е нормална практика за експлоатация на метро", пояснява директорът на дружеството инж. Стоян Братоев.

Проблемен е и един от подстъпите на вече действащата станцията на бул. "България". Настилка липсва, придвижването с детска или инвалидна количка е предизвикателство. Въпросният терен е частен и общината няма общо с него.

Изгражда се обаче рампа за велосипеди и всеки ще има право да преминава, въпреки статута на земята, успокояват от "Метрополитен". По думите на инж. Братоев частният собственик има ангажимент да построи подстъпа и да го прехвърли на общината. Другият подход към станцията е напълно готов - с рампа, асансьор и ескалатори.