Бившият министър на културата и народен артист Стефан Данаилов е приет в бургаската многопрофилна болница „Бургасмед” със счупена тазобедрена става, съобщиха за Dir.bg от пресцентъра на здравното заведение .

Линейката е пристигнала по спешност от хотел в Приморско, където е бил отседнал Ламбо. Той е бил въведен в лечебницата на количка. 


"Пациентът е приет със счупване на бедрена шийка и предстои операция за смяна на тазобедрена става. В момента се правят предоперативни изследвания. Пациентът ще бъде консултиран от екип от различни специалисти от УМБАЛ "Софиямед", начело с най-добрия в областта на травматологията проф. Андрей Йотов и ще се положат всички необходими медицински грижи", съобщиха за Dir.bg от лечебното заведение.

В последните месеци се твърдеше, че здравето на Стефан Данаилов напоследък е все по-колебливо.  Близки до него споделиха, че провежда дори важни делови срещи в домашна обстановка заради влошено състояние.

"Току-що разговарях с Ламбо, който е постъпил днес в Бургаската болница. Написаното за здравословното му състояние е преувеличено", написа в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Той е контактен и ми обясни, че е счупил става при падане. Предстои му операция, вземаме всички необходими мерки", уточнява още Нинова.