Стефан Данаилов е повел нова неравностойна битка. След като преди няколко години му беше открит лимфом, сега в. "24 часа" съобщава, че живата легенда на българското кино е диагностициран с Паркинсон.

Състоянието на Данаилов е незавидно. Болестта го е заварила в тежкия психологически момент след кончината на сестра му Росица. Той е спрял да излиза от дома си, като го измъчват различни болки. Затова и не приема никакви професионални ангажименти, въпреки че поканите валят една след друга.

Духом го крепят неговите студенти от НАТФИЗ. Всяка събота и неделя те го посещават в дома му, където Мастера продължава да ги учи на театрално изкуство, а те го зареждат със своята енергия. Посреща ги с руска салата, кисели краставички и хайвер и малко водка на масата.

Добрата новина е, че го наблюдава и лекува невролог акад. Лъчезар Трайков, когото Dir.bg представи на читателите миналия петък. Той предписва на Стефан Данаилов най-новите терапии и най-модерни лекарства за борбата с болестта на Паркинсон. Лекарят е убеден, че състоянието му ще се подобри в най-скоро време.