Във връзка с публикувана днес в интернет пространството снимка на покрито с камъни и бутилки дете, служители на РУ- Самоков извършиха незабавна проверка на фактите и обстоятелствата по случая. По данни на заснетото момиче, случката е от преди няколко дни и то е участвало напълно доброволно и без принуда, съобщават от МВР.

Същото се потвърждава и от членовете на семейството й. Извършителят и автор на снимката, е установен и доведен в районното управление за снемане на сведения. За случая незабавно е сезиран Отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане"- Самоков. Материалите са докладвани в районната прокуратура, допълват още от МВР.

Припомняме, че снимка на ромско дете, затрупано с камъни и бутилки, оставено в дупка, се появи в една от затворените групи във Facebook с името "Простотията българска" и придружаващ надпис "на сапун". След като снимката започна да се споделя, първоизточникът изтри поста, но следите водят към Самоков, съобщи България от ер.

Разбра се, че става въпрос за дете от бедно ромско семейство, което живее в колиба. Момичето е на възраст между 10 и 12 години.