Планински спасители от Карлово, Калофер и Пловдив издирват 42-годишен старозагорец и 17-годишния му син. Двамата тръгнали на 4 февруари към най-високия връх в Стара Планина - "Ботев" във вторник, съобщиха БНР и "Подбалкански новинар".

Сигналът е подаден на тел. 112 тази сутрин малко преди 9 часа от майката на момчето, потвърди областният управител Гергана Микова. Семейството живее в старозагорския квартал "Зора" и от вчера в 16 часа няма връзка с тях. Майката Ваня Гичева обяснила, че 42-годишният Атанас и синът им Андриан не са били добре екипирани и оборудвани за такъв тежък преход в планината. Оставили са колата на бащата – „Форд Фокус“ в местността „Паниците“. Автомобилът все още е там.

Хижарят на връх Ботев е казал, че в 3 часа през нощта на 4-и срещу 5-и февруари Пенчев и синът му са пристигнали на заслона. След това са решили да слизат надолу и вчера са тръгнали с други двама души. Бащата и синът обаче се придвижвали по-бавно и са изостанали от компанията си. За последно са видени вчера в 11 часа в местността „Параджика“. Има ли са в себе си фенери и телефони, но от вчера няма връзка с тях, вероятно защото батериите на мобилните им апарати са се изтощили.

В спасителната акция участват служители на ПСС от Калофер, Карлово и Пловдив. Хора, които стопанисват вили на местостта „Паниците, откъдето се тръгва за връх Ботев, съобщиха, че времето там е изключително лошо, снегонавяванията са огромни и има ураганен вятър.