Самоличността му вече е уточнена - това е 35-годишният И.К. Той е транспортиран и настанен във Военномедицинска академия с наранявания по главата и фрактура на крака.
Сигналът за побоя е подаден тази сутрин от тел.112 в Четвърто Районно управление на МВР в София. На спешния телефон се е обадил приятел на пребития мъж. Той разказал пред полицаите, че малко след полунощ двамата се прибирали от гости. 35-годишният И.К паркирал Аудито си зад магазин “Билла”, когато до него спрял джип “Мерцедес”. От джипа слезли няколко мъже и започнали да бият И.К. Приятелят му успял да избяга и отишъл до бензиностанция на бул. “България”, откъдето се обадил в полицията.
След това се върнал на местопроизшествието, но от джипа и аудито нямало следа. Впоследствие пострадалият е намерен в колата си в безпомощно състояние. В аудито било посипано бяло прахообразно вещество, което е предадено за анализ. Извикан е екип на Бърза помощ, но пребитият мъж отказал да бъде прегледан и да отключи колата си. Това наложило полицаите да счупят прозорците, за да го изведат от автомобила.
На мястото на инцидента е извършен оглед. Автомобилът е запечатан. Криминалисти от Четвърто РПУ продължават работата за установяване на извършителите на побоя.