Към момента снежната покривка в Област Плевен е между 8 и 10 сантиметра. Обявен е жълт код за сняг и поледици. Валежите ще продължат през целият ден. Вятърът ще бъде от умерен около 6-7 метра в секунда. Очакват се заледявания на пътните настилки.

Вижте още снимки тук. 

В община Плевен цялата налична техника е ангажирана със снегопочистването, съобщават от пресцентъра на общинската администрация, като информацията е към 10:00 ч. тази сутрин.

От рано сутринта цялата налична техника е на терен. Извършена е и предварителна обработка на проблемните пътни участъци със сол и пясък.

Общинската пътна мрежа се поддържа от фирма "Инжстрой". Нейни машини са изпратени и на трите проблемни участъка, където има снегонавявания - пътят между селата Пелишат и Згалево, Бохот - Тученица - Радишево и Върбица - Буковлък, допълват от Общината.

Кметът на село Върбица е сигнализирал за проблем с почистването на участъка към село Буковлък. Там има аварирал камион, което допълнително утежнява обстановката. Кметът на Славяново е информирал, че не се почиства пътят към Пордим, но този участък е в района на Областното пътно управление, уточняват от общинската управа.

Всички сигнали, които постъпват на "горещия телефон" на Общината 064/881- 323 за проблемни пътни участъци, се предават веднага към съответните фирми по райони.

По информация на фирма "Тролейбусен транспорт" няма проблем при обслужването на линиите на обществения транспорт в Плевен. Временно е спрян от движение електробусът, обслужващ линията Плевен - Гривица.

На територията на общината няма места без електрозахранване.

От Областната администрация съобщиха за БТА, че по данни на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към момента няма данни за бедстващи хора. Няма и населени места с прекъснато електрозахранване.

По данни на Агенцията "Пътна инфраструктура" е ограничено движението по път II-13 Долни Дъбник - Искър поради снеговалеж и закъсали тежкотоварни автомобили.

По рано през деня бе ограничено движението по I-3 Плевен - Русе в района на село Гривица заради катастрофа. Според информацията, подадена към Областната администрация, при инцидента има загинала жена.