Водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост с атмосферните условия, посъветваха от МВР.
Магистралата ще бъде затваряна поетапно за почистване, съобщиха по-рано от Агенция "Пътна инфраструктура".

В следобедните часове два ТИР-а се обърнаха и препречиха движението по „Люлин” и това доведе до затварянето й, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус". Магистралата е била затворена, за да минат влекачите и почистващата техника.
Павлова припомни, че дълго време беше търсена фирма за поддържането й. По думите й – това не е случайно, тъй като участъкът не е лесен, има много навявания, влага. От около десет дни има избран изпълнител за почистването на автомагистралата.

Заради почистване на Прохода на републиката от натрупания сняг следобяд се бе образувала голяма колона от тежкотоварни камиони. ТИР пък бе закъсал в района на град Килифарево, където също бе спряно движението, докато камионът бъде изтеглен.

Движението по главния път Е-79 бе отклонено през Искърското дефиле за няколко часа заради задръстване в участъка Ботевград-Мездра, съобщиха от областното пътно управление във Враца, цитирани от БТА. Задръстването е станало на територията на Софийска област, но колоната е стигнала почти до мездренското село Люти дол.

Движението през прохода Предел на пътя Симитли - Разлог беше спряно за повече от час, след като два камиона закъсаха. В образувалата се колона останали и снегопочистващите машини. На пътя е имало леки и товарни автомобили, тръгнали на път с летни гуми и без вериги.

1114 машини почистват републиканската пътна мрежа от снеговалежа, съобщиха от пресцентъра на АПИ.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция „Пътна инфраструктура” - 0700 130 20, както и от интернет страницата – www.api.governmen.bg.

Проблеми има и в София, където продължи да вали през целия ден. Над 100 машини работят, като приоритет за почистване са улиците с градски транспорт, улиците до болниците и пожарните, заяви кметът Йорданка Фандъкова.