Цял ден отваряха и затваряха магистрала ”Люлин”

Заради обилния снеговалеж автомагистрала „Люлин” е затворена за движение в двете посоки, съобщиха от МВР в късния следобед. По-малко от час по-късно от ведомството съобщиха, че магистралата е отворена за всички МПС.

Обратно в новината

Коментари - Цял ден отваряха и затваряха магистрала ”Люлин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги съфорумци,ще се върна малко назад във времете когато натрупваше по над 50см.сняг и то почти през цялата зима.Помня че имахме ваканции в училище заради големия сняг.Вярно е че трафика беше много по слаб от сега,но при големи снеговалежи хората оставяха колите и се придвижваха с гр.транспорт.Ясно е че инфраструктурата на София не позволява да се поеме натоварения трафик през лятото а какво да кажем за зимата.Оставете си два три колите и се движете с гр.транспорт докато се поочистят малко улиците. Що се отнася до магистралите главна причина за задръстванията са тировете.Както се спираха лятото така и сега през зимата трябва да се спират за да се почистят магистралите.Почистете там където живеете и си паркираите колите така че да могат да минат машини за почистване.

Тук във форума има доста критикари. Те всъщност критикуват за всичко. И на тях не може да им с еугоди - те си искат СССР и БСП на власт. Е, няма да стане. Но каквото и да си говорим снегът по основните артерии е почистен. За разлика от тротоарите между блоковете - задължение на гражданите в това число и на въпросните критикари. и за съм сигурен че точно те не са си изчистили пред блока и около блока, каквито с атехните задължения. Българинът е цар да намира кусури. Но когато работата опре той да свърши нещо, даже и за това, за което е намирал кусури - никакъв го няма. Ето, днес всичко ще бъде почистено. В това съм сигиурен (още вчера беше почистено до асфалт). Но по тротоарите между блоковете няма да бъъде почистено. Нито днес, нито утре, нито до края на празниците. И ако му направиш забележка на някого - може и колата да ти запали. Абе, европейци в повече.

Айде умнико герберастки да ми кажеш каква е разликата между изчистен от снегорин път и такъв дето снега се е превърнал на вода от разгазилите го коли. И от къде на къде ще чистя тротоара дето общината твърди че е нейн и ако си оставя нещо на него веднага дотичва да ме глоби

Тия ТИРове е крайно време да се спират събота и неделя и по празниците както е в Европа. И без това ги карат само малоумници, които нарочно пречат на пътя и създават рискове. Най-често идиотите управляващи тирове нарочно настъпват с пълна газ точно там където можеш да ги изпревариш и образуват колони от по сто автомобила. Не съм виждал ТИР да отбие в отбивка и да пропусне колона!Другия често срещан номер е да карат два-три тира един след друг на разстояние 5 метра. Иди ги изпревари...

А уж щяхме да ловим снежинките във въздуха. :)))

Не се е сетил Министъра, че може и там лентички да се режат...

ех, ако бб се беше сетил да реже ленти днес бая щеше да дръпне напред... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Магистрала "Люлин" - гордоста на ББ. А в същност е некадърен проект с много пренасочени пари.

на някой педерасчета май снега им звучи само поетично

От 17 години карам в Европа. Та да ви кажа, господа професори, на запад също затварят пътища и магистрали.

НЕ ПЪТУВАЙТЕ!!! уЖАС Е!!!

В доброто, старо време, когато си карахме жигулките с гуми Вида-спорт и снега беше до чатала, нямахме проблеми. Това, нощни барове, дискотеки на Пампорово и Боровец ги обикаляхме на нощ ЯКО! А СЕГА, нали всичко опира до пълнене на гушката..............КАТАСТРОФАИ*

това обилен снеговалез ли беше!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вместо да лъсне истината,че не чистят пътищата предпочитат да ги затворят.

продават гуми боклуци но с евросертификат - да ви имам ес-а :)))))))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Все си мисля, че не са виновни управниците, без значение цвета на кметове по градовете и Лилянчето за държавните пътища. Просто снегът си беше много стабилен и то цял ден и второ шофьорите бяха адски неподготвени. Онзи рейс в новините, който тръгнал за Банско с деца беше с гуми без абсолютно никакъв грайфер. Повечето тирове също не са със зимни гуми. Аз лично нямах проблем, изключая голямото задръстване заради пъплещи шофьори, които са наясно, че колите им са опасни и не могат да разчитат на тях. Те просто се движеха на зиг-заг в кишата. Важно е да е почистено като спре снега. Утре ще си проличи. Докато вали оправия няма, без значение София, Ню Йорк, Москва и т.н

Личи ти че не си ходил(а) в казармата! Там се учеше - "сняг се чисти докато вали"! Верно, гърч си е, но резултата е безупречен за разлика от Мухобойко, твърдящ, че тая зима снега нямало да го изненада! Е, верно, снега него не изненада ... а той изненада всички останали, затваряйки пътища и набедени "магистрали" в неспособността си да ги осигори в стандартно състояние! Нали се сещаш, че терминът "проходим при зимни условия" съществува само в България?!

Ама ти верно ще изкараш министър- председателя виновен за снеговалежа и зарворените пътища. Що пък да не е Гоце Президента, и той е на първо място по превземки. (Пише се "осигурявам", не ОСИГОРЯВАМ). А малоумните с летните гуми, хукнали на късмет да форсират Балкана? Тях къде оставяш?

Приятелю. няма ТИР, който да не е сьс зимни гуми. Знаеш ли какви са глобите, даже за лош грайфер. ДАИ, не е КАТ. Размера на Глобата за такова нарушение е повече от два комплекта, нови зимни гуми.

Съгласен съм !!!

Всеки ГОЛЯМ проблем има ЕЛЕМЕНТАРНО решение. Лятос, при големите жеги, спираха ли камионите да се движат през деня? Спираха ги. Сега защо не застанат по двама полицаи от двете страни на прохода, и всички тирове, плюс всички леки автомобили с летни гуми- блокаж, докато не се разчисти пътя. Ама не, пускат ги кой докъдето стигне, след това снегорините били виновни, че не могат да минат през колите. Ами, не могат, разбира се. Или да чистят с хеликоптери.

Току що се прибрах по околовръстното от Люлин до Младост. От Караулката при Бриколаж до светофара в началото на магистралата има поне 10 закъсали тира. Никой не чисти а срещнатите от мен снегорини само се возят с вдигнати гребла

Вече направо се гаврят с населението !!!

Защо винаги се намира някой, който вижда неизпълнението на основни задължения на управляващите, а ги защитава. С какви очи гледа и коментира непочистването на пътищата при очевадно положение, че е така.

днес гербаджийте казаха че почистените улици било социализъм.

Пълни некадърници! Доживях в центъра на областен град да видя как фирма за поддържане използва техника. Техниката е малко от времето на индианците. Кара малко камионче с пясък и от каросерията двама юнаци мяткат пясък с лопатите. И това чак на обяд при положение, че вали от 4.00 часа сутринта. Как тая фирма е спечелила търга и това ли и е техниката? Трябва ли да си купим гуми с шипове или цяла зима да караме с вериги градско?

за да не си играят да я отварят и затварят магистрала люлин, значи не и е отрязана лентичката както трябва за това е виновен варналията не е направил лентичка ЛЮЛИН.

Данчето хич я няма, само с кипрене не става.... Пак ли ги изненада снега, на връх Коледа? Та те какво искат, да завали месец март ли?

Те там и зад воланните устройства не струват, щот са се все тъпи шопи и само тарикатеят по пътищата.

Ха ха пък вие дето не сте виждали сняг сте големи майстори на полиран лед

Ти пък нали си една остра майна.

Е я си припомни.Нали през март тази година валя и пак бяха изненадани.

НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙТЕ НЕКАДЬРНИЦИ ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН ХОРАТА РАЗБРАХА ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ ФАНДЬКОВА УСТАТА ТИ Е МНОГО ГОЛЯМА НО НЕ СИ РАЗБИРАШ ОТ РАБОТАТА

като са разбрали хората защо гласуваха Не за червения? Кой се оправдава? На червените паразити непрекъснато им се привиждат призраци, каквито са самите те. (Виж Маркс Енгелс)

Абе Виваком, няма ли кой да ти затвори устата? В защита на Данчето ли си? Или на нейния GSM оператор? Жалко, за човечеството, че има такива боклуци като теб!

Поддържам мнението че сегашните търгове за зимно поддържане са пълен фарс. Преди 20 години се ликвидираха Районните пътни служби с цел частни фирми да вземат парите които дава държавата. Само че сегашните фирмаджии си нямат никаква представа за естеството на работа- интересува ги само фактурирането. Бил съм ръководител пътен участък до 1990 г. когато имаше по 50-60 см редовен сняг, движеха се прицепи Шкода,Маз леки коли без никакви екстри и никога не е затварян първокласен път. Пълни глупости е твърдението че почистването и обработването на пътя започва след спиране на снеговалежа. Ако някой малоумник от софийско бюро е решил така за да защитава свои фирми носачки, това не означава че е така. Пътното поддържане не е партийно зависимо нито политически обвързано. Жалко е че го направиха такова и затова сме на този хал.

Браво Ванчо ама излес и им го кажи на тия галфони.Щото тука не биха те чули.

напално сам сугласен с теб. нжмам кирилица на компутара и затова пиша на латиница . никога не се затваржт магистрали тук кадето зивеж, а снеговалезите са много по продалзителни от булгаря, но всико е поцистено . варвжт 3-4 снегорина в колона на дистанця и цистжт всико , но трафика се двизи просто по бавно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

+ 1

през декември тепърва се избира фирма за почистване! Управляват ни ненормални!

Кога най- после ще се намериедно правителство да се справи със снега. Само на се оправдаваите че зимата Вие изненадала или не ви стигат пари.

Баба ти на припек! Не разбрахте че за калпавия си живот вие сте си виновни.Ееее не спряхте да се оплаквате, било от сняг било от слънце. Няма сила на света дето да се оправи с много сняг, а и няма да иска... Може ли да си представете си, че дори и там дето сняг има по половин година, зимата пак ги изненадва? Не можете? Ами как ще можете, като в ума ви е само колко е калпава България и колко велик е света... Ох жална картинка!

"Павлова припомни, че дълго време беше търсена фирма за поддържането й. По думите й това не е случайно, тъй като участъкът не е лесен, има много навявания, влага. " Това означава само едно повечето фирми нито имат техника ,нито възнамеряват да чистят,ще си приберат парите и старата песен на нов глас

Това е най доброто кое Б.Б. е направил от магистралите и ще продължи да стой..........за да има икономика ако трябва ще ги затваряме за зимата а напролет с лентичка и ножичка ще откриваме нови и нови магистрали!!!

където има този климат винаги се затварят участаци и се почистват, при това след като е спрял снега,а не докъто вали.Само ние искаме да ги хващат снежинките преди да са паднали.Питам за да ли някой си е почистил пред ватата снега или пак са ни длъжни.Б.Б и който и да се сетите

да а вие може да отидеш в Бояна и Банкя да помогнеш няма лошо......и дори пробвай на магистрала люлин може дружно с Б.Б. да успеете трябва проба е това е прост народ бедна държава и един луд с пожарна, но сега трябват гребла и ум ..............

"участаци"...."докъто".."Питам за да ли някой си е почистил пред ватата снега или пак са ни длъжни.Б.Б и който и да се сетите"..... Това последното изречение все едно Цветанов го е писал!

Да почистил съм пред дома си целия труден участък.Фандъкова или Борисов биха ли ми върнали месните данъци и такси за непочистената ми улица,такса(не данък)смет за не извозените отпадъци от улицата,защото 6 месеца в Княжево не се извозва смет поради непроходими заледени улици.Абе кво да обясняваш на ТИРАДЖИЯ чалмата сигурно ти стърчи над кабинат :). и за това нямаш акъл за 5 пари.

генерално я откриха...сега генерално ще я закрият :D

Типчино извинение за некадърността и липсата на адекватни мерки. Преди 10-ина дни била избрана фирмата - е защо ? Как да се подготви тази фирма ? На затварянето беше ли бате бойко или той е само по отварянето ? И какво и специалното на тази магистрала - вятър и влага - айде бе, няма втора такава у нас, сигурно води до Сибир и затова ... Нещастници - само приказки, никакви действия, но докато има малоумници да вярват, че това е единственият избор - ще ни управляват идиоти !

Що не се кандидатираш за Мин. Председател? Толкова си умен, начетен, харизматичен! Веднага ще те изберем! Ела, бе!

дъ додъ?? в Курника у Банки ли ???

Та за министър-председател, както е видно от настоящия, не се иска нито да си умен, нито да си начетен...

ехо,ти бил ли си в Сибир. за да си компетентен за там.