Смените на областни директори в МВР продължават, като с нов началник от днес е и полицията в Смолян. Досега бяха сменени директорите на ОД на МВР във Варна, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Бургас, Русе, Габрово, Враца, Ямбол и Търговище.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за директор на Областаната дирекция на МВР в Смолян е назначен старши комисар Цветан Михайлов Цанков, съобщиха от ведомството. Той поема поста от старши комисар Костадин Пачеджиев.

Пред ръководния състав на дирекцията старши комисар Цанков бе официално представен от заместник-министър Кирил Ценкин.

Новият директор на полицията в Смолян представи пред колегите си основните приоритети в работата си. Това са пътният травматизъм, битовата престъпност, както и темата с домашното насилие.

Старши комисар Цанков добави, че приема "работещ екип на ОДМВР-Смолян" и целта му ще бъде надграждане на постигнатите резултати и подобряване средата за сигурност на територията на Смолянска област.

Старши комисар Цветан Михайлов Цанков е роден на 19 април 1966 г. в Плевен. Завършил е висшето си образование в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново, има магистърска степен "Стопанско управление и мениджмънт" от УНСС.

През 2000 г. постъпва в системата на МВР като разузнавач в сектор "Икономическа полиция" в Шесто Районно управление към СДВР. През 2007 г. е преназначен в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към Главна дирекция "Национална полиция". От 2015 г. на ротационен принцип е председател на междуведомствения координационен център в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).